Y-generációs női life coach

Tudatos szokásokkal a kiégés ellen

Tudatos szokásokkal a kiégés ellen

5 tipp, amitől igazán emlékezetes lehet karácsonyi ajándék akár 0 forintért

2023. december 04. - KiglicsKurbel Andrea Ygen Női Coach

Hétvégén volt Advent első vasárnapja és már javában itt a karácsonyi készülődés és azzal együtt az ajándékok beszerzési ideje itt. Sokszor én már november végén vagy a Black friday környékén befejezem az ajándék beszerzést, mert már év közben szeretem figyelni a jeleket, hogy mi lehet jó ajándék. Be kell vallanom Neked, hogy én imádok ajándékozni és egyik szeretetnyelvem is ajándékozás. 

🎁Ahány ház, annyi féle ajándékozási szokás és nálunk a családban/baráti társaságban többféle szokás is van az ajándékozásra:
- ajándékozunk 🎁
- nem ajándékozunk ❌🎁
- ajándékozunk, de limitek vannak 🎁💸

Ebben a blog bejegyzésben most elhoztam Neked az 5 titkos tippemet, amitől igazán emlékezetes lesz karácsonyi ajándék és nem pénz kérdése egyik sem:

 

1) Személyes kapcsolódás - közös emlék- közös történt: az ajándékozottal egy közös emléken alapuló ajándék, ilyenek lehetnek a fotókönyvek, naptárak, bekeretezett kép, receptes könyv stb.

2) Kézzel készített ajándékok - az ajándék szívvel-lélekkel készül, a megajándékozottnak szeretnék örömet okozni vele és megmutatni, hogy ráfordítjuk az időt (pl.: kézzel készített gyertya, kerámia, dobozka), ebben még a gyerekek a legjobbak, amikor  akár egy rajzzal örvendeztetik meg a szülőket.

3) Meglepetés ereje - ez egy kicsit trükkös, de annál jobban lehet alkalmazni, én a férjemmel szoktam ezzel játszani, mert mi ajándékozunk és gyakran hiszünk valamit (akár kértünk valamit), hogy azt kapjuk, de valami teljes más lesz és jobb esetben örülünk a meglepetésnek. 

4) Másiknak adott támogatás/segítség - családon belül vagy párunknak készíthetünk pl.: egy kártyacsomagot, amiben közös élmények vannak vagy felhasználható segítségek (pl.: vigyázok a gyereketekre, amíg elmentek egy randi estre vagy segítsek bevásárolni vagy meghívlak magamhoz vacsorára titeket stb. itt igazából a kreativitás szab határt.

5) Az ajándékozottnak tökéletes - valami amire régóta vágyik, de nem veszi meg magának vagy nehéz hozzájutni, de tudjuk, hogy vágyik rá, ez lehet akár egy könyv, koncert-vagy színházjegy.

 krakenimages-7bpuzmcxlhu-unsplash.jpg

✨✨✨✨Tudjátok mi az igazi ajándék? ✨✨✨✨

figyelem az igazi ajándék, amit a szeretteinkre és saját magunkra is fordítunk ebben az ünnepi időszakban. Gondoljatok bele, hogy legújabb kutatások szerint egy család átlagosan 7 percet tölt együtt...hát mi az? Szerintem borzalmasan kevés...✨

Mindegyik tippben igazából ez a kulcs, a figyelem, hogy nem csak random veszünk egy huszadik turmixgépet, pulcsit, sálat, hanem időt és energiát szánunk arra, hogy megtudjuk mire vágyik a megajándékozandó személy...enélkül igazából nem is érdemes ajándékozni (szerintem).  Ha erre nincs lehetőségünk, akkor alternatíva lehet a telefonmentes karácsonyi vacsora, amit ötletként be lehet dobni a fa alá. 🙂

 

_5_tippp_amito_l_igaza_n_emle_kezetes_lehet_kara_csonyi_aja_nde_k_aka_r_0_forinte_rt.png

 +1 Pro extra lehetőség, ha úgy érzitek, akkor vannak már olyan szervezetek és lehetőségek, ahol valaki nevében tudsz adakozni pl.: nagyszerű ötlet lehet, ha az ajándékokra szánt összeget inkább egy nonprofit szervezet számára átutaljátok és csináltok egy képeslapot "Ezt az X ezer forintot Te nevedben adtam és ennyi gyerek karácsonya lett tőle szebb" :) 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kka-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr3318273671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása