Y-generációs női life coach

Tudatos szokásokkal a kiégés ellen

Tudatos szokásokkal a kiégés ellen

5 hatékony tipp a halogatás ellen

2023. október 30. - KiglicsKurbel Andrea Ygen Női Coach

Biztos vagyok benne, hogy Te is jártál már úgy, hogy nagyon szerettél volna valamiit megcsinálni például legfogyni és elkezdeni egy új étrendet mondjuk hétfővel, de aztán az a hétfő sose jött el. 

Szerinted miért halogatunk, ha már megfogalmazódik bennünk a változásra való igény és akár el is kezdünk valamit tenni az ügy érdekében? Miért jön be a halogatás?

A válasz egyszerűbb, mint gondolnád, de nehéz lehet hallani…készülj fel!

Egyszerűen nem akarjuk eléggé azt az adott változást vagy félünk attól, hogy mi fog akkor történni, ha az a változás bekövetkezik, ezért nincs meg az őszinte érzelmi azonosulás, mert ott dolgozik a félelem. Ez a működés minden embernél megjelenik és abszolút tudatalatti dolog, viszont pont ezért fontos, hogy megtaláljuk az igazi miértünket és megágyazzunk a szándéknak, ami a szokásépítés mögött van, ahogy a korábbi posztomban írtam róla. Ha ez mind megvan és még mindig hajlamosak vagyunk  halogatunk, akkora hoztam 5 tippet hogyan tudjuk magunkat kicselezni.

Nézzük az 5 hatékony tippet:

  • Tervezz, készíts tervet: Ha úgy gondolod, túl nagy a feladat, akkor bontsd részfeladatokra. Haladj lépésről lépésre.
  • Emlékeztetők: Tervezést követően blokkolj is be időket a naptáradban az adott feladatra vagy akár használhatsz emlékeztetőket is (fizikai vagy virtuális verziókat is).
  • Információ gyűjtés:  Ha túl nagynak érzed a feladatot és azt se tudod hogyan állj neki, akkor kutass, kérj segítséget a részfeladatok felderítéséhez.
  • Csak csináld! : Számolj vissza 5-4-3-2-1 és csináld! Mert ugye nem elég betervezni a feladatokat, azokat meg is kell csinálni, következetesen haladni a kitűzött cél felé.
  • Jutalom, magunk ünneplése: Az eredményeid elismerése és az ünneplésük segít abban, hogy tovább építsd az önbecsülésedet.

Sikeres szokásépítést kívánok Neked! :)  

További szokásépítő tippekért kövess instagramon és várlak sok szeretettel tovább exklúzív szokásépítési tippekkel, élő bejelentkezésekkel a Tudatos Szokásépítők közösség zárt facebook csoportban.

 elegant_phone_notification_reminder_and_motivational_instagram_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kka-coaching.blog.hu/api/trackback/id/tr8418245935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása